e-Devlet ana kapısı 2007 başında açılıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Ekim 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, e-devlet ana kapısını, gelecek yılın ilk çeyreğinde, 10 civarında hizmet ile pilot olarak hayata geçirmeyi öngördüklerini açıkladı. e-Dönüşüm Türkiye İcra Kurulu'nun 19. toplantısı Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in başkanlığında başbakanlıkta toplandı.

Toplantının açılışında konuşan Şener, çeşitli çatılar altında yürütülmeye çalışılan bilgi toplumuna yönelik faaliyetleri tek çatı altında toplamak amacıyla acil eylem planında e Dönüşüm Türkiye Projesi'ne yer verdiklerini hatırlatarak, projenin başlangıcından bu yana iki adet eylem planı hazırlandığını anlattı. Türkiye'nin üç yılı aşkın süredir yürüttüğü e dönüşüm Türkiye Projesi ile eksikliği hissedilen pek çok alanda önemli ilerlemeler kaydedildiğini anlatan Bakan Şener, herşeyden önce önemli görülen ve yapılan yatırımların, geri dönüşü yüksek olan pek çok temel hizmetin, elektronik ortamda gerçekleştirilir hale geldiğini kaydetti.

TEK NOKTADAN HİZMET: Abdüllatif Şener, dünkü toplantının gündem maddelerinden birini oluşturan, vatandaş ve işletmelere tek noktadan bütünleşik hizmet sunumuna imkan verecek "e Devlet Ana Kapısı"nın oluşturulması çalışmalarında ilerleme kaydedildiğini söyledi. Bu üç yıllık dönemde eğitimde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımına özel bir önem verildiğini de kaydeden Şener, bugün itibariyle 25 yıla yakın okulda, geniş bant internet bağlantısı imkanı bulunduğunu açıkladı. Şener, toplantıda, sayısal yayıncılığa geçiş ve kurumların e-dönüşüm faaliyetleri çerçevesinde telekomünikasyon kurumunun kurumsal dönüşüm faaliyetlerinin de değerlendirileceğini bildirdi.

SAYIŞTAY RAPORU: Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, bir gazetecinin, Sayıştay raporunun "e-Dönüşüm Türkiye" çalışmalarına ilişkin saptaması ile Telekom özelleştirme sürecinin e-devlete etkisi konusundaki sorusu üzerine, Sayıştay raporunun kamuoyuna doğru bir şekilde yansımadığını, bazı noktalarda da eksikleri bulunduğunu kaydetti. Şener, "o rapor bağlantılı kamuoyuna yansıyan algılamalar tamamen gerçek dışındadır" dedi. Şener, Telekom özelleştirmesi ile birlikte bir ara dönem olduğunu kaydeden Şener, "Belki burada sürecin uzadığı kabul edilse de bugün sürecin sonuna gelmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber